قیمت دلار کاهش یافت. قیمت دلار امروز هشتم تیر ماه در صرافی های بانکی چقدر شد؟ قیمت دلار پس از مذاکرات جدید هسته ای چقدر خواهد شد؟ با آغاز مذاکرات برجام در قطر آیا قیمت دلار کاهش خواهد یافت؟ روند نزولی قیمت دلار تداوم خواهد داشت یا موقتی است؟
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، نرخ فروش یورو امروز در صرافیهای بانکی با ۲۰ تومان کاهش قیمت نسبت به روز گذشته ۲۸ هزار و ۶۴۲ تومان معامله شد.
قیمت خرید هر دلار توسط صرافیهای بانکی امروز ۲۷ هزار و ۴۲۱ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۳۵۷ تومان اعلام شد.
علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۷ هزار و ۳۰۶ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۵۵۴ تومان بود.
این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۸هزار و ۷۷۳ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۹ هزار و ۳۵ تومان اعلام شد.
همچنین، در سامانه نیما در معاملات امروز، حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۹۶۰ تومان فروخته و حواله دلار به بهای ۲۵ هزار و ۵۸۵ تومان معامله شد.
دور قبلی مذاکرات هستهای، قیمت دلار را به ۲۵ هزار تومان رساند. حالا دور جدید مذاکرات در حالی استارت خورده که قیمت دلار بالای ۳۰ هزار تومان است. آیا شروع مذاکرات جدید، باعث ریزش دوباره قیمت دلار میشود؟
به گزارش تجارتنیوز، مقامات اروپایی امروز در مسیر قطرند و قرار است دور جدید مذاکرات هستهای این بار در قطر برگزار شود. همزمان با شروع مذاکرات، روند بازارها در تهران نزولی شده است.
قیمت سکه کانال ۱۵ میلیون تومان را از دست داد و وارد کانال ۱۴ میلیون تومانی شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم یک پله عقب نشست و وارد محدوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی شد.
قیمت دلار اما آرام و محتاطانه در حال تغییر است و دلار گامهای بسیار کوچکی برای کاهش بر میدارد. این نشان میدهد که بازار ارز بسیار محتاط شده و مانند دفعات قبل به هر خبری در خصوص مذاکرات هستهای واکنش نشان نمیدهد.
احتمالا دلیل این مساله تجربیات قبلی بازار در خصوص مذاکرات هستهای است. در دولت روحانی هر خبری در خصوص مذاکرات هستهای به خصوص در دو سال پایانی دولت قیمت دلار را تحت تاثیر قرار میداد و دلار نزولی میشد. حتی چندین بار صفهای شبانه فروش دلار تشکیل شد و تقاضا برای فروش دلار باعث ریزش قیمت دلار بود.
اما کم کم بازار نسبت به اخبار مذاکرات محتاطتر شد. به گونهای که در موارد متعدد انتشار اخبار از سرگیری مذاکرات هستهای نتوانست قیمت دلار را چندان تحت تاثیر قرار دهد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که دلار نسبت به اخبار برجام بیتفاوت شده و تنها یک خبر میتواند مسیر بازار را تغییر دهد؛ خبری مانند امضای نهایی برجام و بازگشت طرفین به آن.
مذاکرات هستهای دو بار تاکنون قیمت دلار را از کانال ۳۰ هزار تومانی به زیر کشیده است. سال ۹۹ در دولت روحانی قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان هم رسید. رکوردی بیسابقه در قیمت ارز.
اما آغاز مذاکرات هستهای، دلار را نزولی کرد. بهار ۱۴۰۰ امید به توافق هستهای چنان بالا رفت که قیمت دلار به ۲۴ هزار تومان هم رسید.
بار دوم، در دولت ابراهیم رئیسی بود که مذاکرات هستهای توانست دلار ۲۹ هزار تومانی را در بازار آزاد به ۲۵ هزار تومان برساند. با وجود مقاومت شدید دلار، بهمن ماه سال گذشته اخبار وین درباره مذاکرات چنان امیدبخش بود که رسانهها هر لحظه منتظر امضا و عکس یادگاری مذاکرهکنندگان بودند. قیمت دلار در این مقطع کاهش داشت و در دور قبلی مذاکرات قیمت دلار بازار آزاد از ۲۹ هزار تومان پله پله کاهش پیدا کرد و نهایتا تا ۲۵ هزار تومان هم رسید.
اما روند صعودی قیمتها از امسال دوباره آغاز شد و یک ماه قبل به اوج رسید و رکورد سال ۹۹ را هم شکست. اکنون دوباره زمزمه شروع مذاکرات در قطر شنیده میشود و مقامات اروپایی در راه دوحه هستند.
برخی به آینده این مذاکرات بسیار امیدوارند و برخی دیگر میگویند اختلافات میان ایران و آمریکا چنان زیاد است که نمیتوان به احیای برجام امیدوار بود.
کارشناسان در این میان به نقش مهم روسیه هم اشاره میکنند و میگویند رفع تحریمهای ایران آن هم در شرایط کنونی، ضربه بزرگی به بازار انرژی روسیه میزند و احتمالا روسیه به راحتی حاضر نباشد بازار انرژی اروپا را تقدیم ایران کند.
دلار هم همچنان مردد مانده و کاملا گوش به زنگ اخباری است که در روزهای آینده از قطر شنیده میشود. اگر آن خبر نهایی منتشر شود یا مذاکرات به آن مرحله نزدیک شود احتمال ریزش قیمت دلار وجود دارد. اما اگر نشود، احتمالا باید منتظر حرکت معکوس بازارها باشیم.
چندی پیش اکونومیست گزارشی منتشر کرد که در آن پیشبینی کرده بود که مذاکرات هستهای در سال ۲۰۲۲ به نتیجه میرسد و این توافق قیمت دلار را به ۱۸ هزار تومان هم میرساند. اما کارشناسان داخلی معتقدند در صورت کاهش قیمت دلار، قیمت به زیر ۲۵ و ۲۶ هزار تومان نخواهد رسید. چون اقتصاد ایران کشش دلار ارزانتر را ندارد.
دو پیشبینی متفاوت درباره قیمت دلار
پس از از ماهها، انتظار برای از سرگیری مذاکرات هستهای به پایان رسیده است و احتمال کاهش قیمت دلار وجود دارد.
به گزارش تجارتنیوز، به نظر میرسد معاملهگران بازار ارز تهران در شرایط کنونی به دو دسته تقسیم شدهاند. عدهای از معاملهگران به دنبال برجسته کردن اظهارات جوزپ بورل و احیای برجام هستند. این دسته از معاملهگران معتقدند بالاخره بعد از ماهها انتظار برای از سرگیری مذاکرات هستهای به پایان رسیده و احتمال کاهش قیمت دلار وجود دارد.
در این میان برخی از معاملهگران می گفتند مسائل حساس هنوز حل نشده است. به عقیده این دسته از بازیگران ارزی آنچه باید حل و فصل شود، مسائل «مربوط به اجرا، ضمانتها، وضعیت سپاه پاسداران» است.
این دسته از معاملهگران میگفتند بورل گفته است: درمورد زمان توافق نهایی نمیتوانم تاریخ دقیقی را به شما بگویم. همچنین نمیدانم که آیا ایران و آمریکا قادر خواهند بود بر مشکلات سیاسی خود غلبه کنند یا خیر.
ابراهیم رئیسی هم در گفتگوی تلویزیونی خود درباره احیای برجام و سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گفت: ما ازمواضع خود عقبنشینی نمیکنیم.
بنابراین این دسته از معاملهگران معتقدند که نباید بیگدار به آب زد و احتیاط بیشتری به خرج میدهند.
برخی از فعالان بازار به نرخ تورم خرداد ماه اشاره میکردند. به باور آنها دلار همچنان پتانسیل رشد را دارد . از نظر این گروه بازارساز با عرضه زیاد ارز موجب شده است که دلار پشت مقاومت بزرگ باقی بماند.(اقتصادنیوز)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت